top of page

JEG FIK MIN KØNSSKIFTEOPERATION SOM 54-ÅRIG, OG JEG FØL ER MIG ENDELIG FRI, OG MIG SELV.


Bech Beauty er stolt af at støtte og stå sammen med LGBTQIA+-samfundet året rundt. Vores platform er en uvildig ressource for alle - uanset alder, etnicitet, seksuel orientering eller kønsidentitet.


For at fejre Pride fremhæver vi historier om styrke, sandhed og transformation fra LGBTQIA+


Michaela er en 56-årig transkvinde og aktivist, der bor i Minneapolis. Hun begyndte at gå til terapeut og fik hormoner i 50'erne efter årtier, hvor hun havde undertrykt sin sande kønsidentitet, og besluttede sig for at få en vaginoplastik for næsten to år siden. Dette er hendes historie, som hun har fortalt den til Alix Tunell, redigeret af hensyn til længde og klarhed.


Jeg begyndte at føle, at min kønsidentitet ikke stemte overens med min krop engang i midten af 1970'erne - da jeg gik i femte eller sjette klasse. Dengang var der dog ikke noget sprog til at tale om det, men kun følelsen af, at der er noget helt galt med mig, for jeg burde ikke have det sådan her. Det tætteste, man nogensinde kom på en repræsentation af transfællesskabet, var i form af vittigheder som "Det er en fyr i kjole" eller noget i den stil. Der var ikke nogen positiv repræsentation derude.


Jeg begyndte at udforske mit køn mere offentligt omkring midten af 20'erne. På det tidspunkt i mit liv blev jeg involveret i punkmusikscenen, som syntes at være meget mere åben over for folk, der udtrykte deres individualitet. Det var nemmere at være en androgyn person - at blive spurgt om, hvorvidt jeg var en fyr eller en pige, var en verden, som var ret sjov at lege rundt i. Det og sci-fi/fantasy-fandom-miljøet var meget accepterende over for folk, der var den, de var, og det var der, jeg fandtes.


Omkring 1990 fik jeg faktisk en terapeut til at fortælle mig, at jeg ikke var trans, fordi jeg ikke var tiltrukket af fyre, og fordi jeg "ikke hadede mit skrammel". På det tidspunkt følte jeg, at hvis en medicinsk professionel fortalte mig det, måtte det være sandt - så jeg lukkede bare af for at udforske den verden i årtier og levede mit liv, som jeg så mig selv. I de sidste 30 år har jeg været relativt åben over for venner og partnere om at bære dametøj privat.


Jeg har været gift i 18 år nu, og som årene gik, fandt jeg mig selv komme hjem fra arbejde og skiftede straks mit arbejdstøj ud og tog noget, der passede bedre til mit køn, og [min kone] så på en måde min mentale tilstand forværres i forhold til min identitet. Det var først omkring 2015 eller i begyndelsen af 2016, at jeg tog en online kønstest. Det er en problematisk test med 80 spørgsmål, men resultaterne fik mig til at se på tingene på ny. De fortalte mig, at en delvis overgang og noget terapi nok ville gøre mig godt. Jeg havde aldrig hørt om en delvis overgang, så jeg begyndte at undersøge det og opdagede, at University of Minnesota har flere afdelinger, der beskæftiger sig med transpleje. Jeg kontaktede universitetet for at komme ind for at se en terapeut i september 2016.


Den støttegruppe, som jeg nu leder, joker om, at jeg havde den hurtigste overgang nogensinde, fordi jeg gik fra en kønsdysfori-diagnose i min anden terapisession til at være fuldtids [transidentificerende] på fem dage og havde kvindetøj på overalt. Min arbejdsplads accepterede det med det samme - jeg havde ingen problemer overhovedet med det - og min lykke steg bare i vejret. Et par måneder senere begyndte jeg på hormonbehandling [HRT]. Jeg klarede mig ret godt med hensyn til brystudviklingen, og mit ansigt og min kropsform ændrede sig væsentligt, så der var ikke noget, jeg ønskede at gøre [kirurgisk] på det tidspunkt, bortset fra vaginoplastik.Min kønsskifteoperation

Der var faktisk to operationer involveret i hele processen. I første omgang fik jeg en orkiektomi, fordi jeg vidste, at jeg ikke længere havde brug for mine testikler, og det gjorde det muligt for mig at komme af med en af de lægemidler, som min læge havde ordineret. Jeg blev opereret en tirsdag og var tilbage på arbejde om fredagen. Jeg gik ind til operationen og frygtede, at det ville blive en meget ubehagelig genopretning, fordi jeg 25 år tidligere havde fået foretaget en vasektomi, og det var forfærdeligt, men orkiektomien var ikke noget problem. Jeg vidste straks efter, at det havde været det rigtige valg for mig. Der er en mellemting, når man skal beslutte, om man skal foretage den fulde operation - man kan fjerne testiklerne, de hormonproducerende dele, og se, hvordan det går - men jeg vidste, at jeg var nødt til at foretage vaginoplastikken som det næste.


The first time I saw my new vagina, I was still in the recovery room because I had to stay in the hospital for five days after. It was all swollen and not particularly attractive, but I cried. I might have my own aesthetic opinion on what I would have ideally liked the finished thing to look like, but you know what? It doesn’t really matter, at the end of the day. I was just like, Hey, I finally have a functioning vagina, and that made me really, really happy.

But the recovery from that was a much longer and more complicated process. You have to take care of all these new incisions and dilate three times a day so that your new vagina doesn’t close up. I was off work for a solid six weeks and then started back half-time for another couple of weeks. Now it’s been 19 months, and I’m fully healed.

I’m very open to talking about my experience and answering people’s questions. I want to share correct information [about gender confirmation surgery] because there is a lot of bad stuff on the internet from people who want trans people eliminated from public life. The biggest piece of advice I can give is to make sure that you’re doing it for you and not anyone else. If you’re doing this to make somebody else happy, you’re not going to be happy.

For the previous 54 years of my life, before I got the surgery, there was some part of my brain that was always focused on the equipment I was born with. I was always distracted by that. Now I can just be—it’s really liberating.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page