top of page

POSER OG SLAP HUD UNDER/OVER ØJENENE

Poser og slap hud under øjnene kan give dig et træt og uoplagt look, selvom du i virkeligheden føler dig frisk og veludhvilet. Der er mange forskellige årsager til, at vi får poser under øjnene, og huden bliver løs og rynket. Ofte spiller genetikken en væsentlig rolle. Med alderen vil de fleste dog også opleve, at øjenomgivelserne præges af mere tyngde i form af overskydende hud. Det skyldes, at huden elasticitet svækkes.

Der er ligeledes generelle anatomiske forhold, der ændrer sig i takt med alderen, som har betydning for øjenomgivelsernes udseende.

Heldigvis findes der i dag effektive, smertefrie og skånsomme metoder til fjernelse af poserne under øjnene.

shutterstock_728538841.jpg

Hvad er formålet med øjenlågsoperation?

Øjenlågsoperationer fjerner tunge øjenlåg og poser under øjnene ved at fjerne hud og væv fra øvre og nedre øjenparti.

Hvordan foregår operationen?

Øvre øjenlågsoperationer laves væsentlig oftere end nedre øjenlågsoperationer. Der foretages for det meste et snit i en hudfold over øjet. Overflødig hud og måske muskulatur og fedtvæv bliver derefter fjernet for at modvirke tunge, hængende øjenlåg. Øjenlågsoperationer kan enten udføres enkeltvis eller i kombination. Såret syes med en tynd tråd. Ved en nedre øjenlågsoperation behandles poser under øjnene ved at fjerne fedtvæv. Der foretages et snit på indersiden af øjenlåget eller lige under øjenvipperne. Derved skjules arrene bedst muligt. Også her kan overflødig hud fjernes. Øjenlågsoperationer tager omkring en time, evt. mere, afhængig af hvor mange øjenlåg der skal behandles. Det foregår som regel i lokalbedøvelse.

Resultater

De fleste er meget tilfredse med resultatet. Området omkring øjnene vil ofte være misfarvet og hævet i 1-2 uger. Det hjælper at sove med hovedet højt samt at køle øjenomgivelserne med kolde kompresser. Du vil muligvis have behov for at bruge salve og øjendråber i en kort tid efter operationen. Efter 1-2 dage er du i stand til at se TV. Selvom resultatet efter en øjenlågsoperation er langvarigt, vil øjenlågene begynde at hænge igen, når du bliver ældre. 

Bivirkninger 

Det kan være fornuftig at bruge et par store mørke solbriller i tiden efter operationen. Øjnene kan være mere lysfølsomme og føles tørre, men det vil fortage sig efter nogle uger. Kontaktlinser kan du ikke anvende før efter en måned. Du bør regne med at tage fri 5-10 dage, hvis du skal have foretaget en øjenlågsoperation. De blå øjne forsvinder efter et par uger, men du bør undgå aktiviteter, som øger blodtrykket – for eksempel tunge løft.

Mulige komplikationer 

Ligesom med al anden kirurgi er der en vis risiko forbundet med at få foretaget en øjenlågsoperation. Komplikationer kan opstå, men forekommer sjældent. De hyppigste komplikationer er blodudtrædninger i huden omkring øjnene, tørhed i øjnene som typisk forsvinder efter nogle uger, nedsat følsomhed af øjenvipperne, som også fortager sig, infektion og manglende evne til at lukke øjnene. 

Vores Kunder siger

shutterstock_1468909241.jpg

Øvre/nedre øjenlågskirugi

Pink Gradient
Skærmbillede 2022-03-09 kl. 00.42.02.png
Book konsultation
Book konsultation

Ozge, 33 år 

Næseoperation 
 

rigtig god service, og søde medarbejder. Min næse er blevet så flot og jeg er meget tilfreds. 

Susan, 42 

Ansigtløft

god rejseforløb helt fra start til slut, søde og professionelle medarbejder.

Annette, 25

Næseoperation 

fem stjerner herfra. Fantatisk god service

bottom of page